***************************************************************************************
Lihaperunasoselaatikko
6-8lle hengelle
12 jauhoista perunaa
2 keltasipulia
400 - 500 g naudan jauhelihaa
pikkupurkki tomaattipyrettä
4 tl dijon-sinappia
voita
maitoa
korppujauhoja
kananmuna
mustapippuria
suolaa
chiliä
* Keitä kuoritut perunat pehmeiksi ja soseuta ne.
* Vatkaa soseen sekaan makusi mukaan voita ja maitoa. Muusista saa tulla löysä.
* Lisää vielä kananmunan keltuainen.
* Silppua sipuli ja paista se jauhelihan kanssa pannulla.
* Mausta jauheliha makusi mukaan tomaattipyreellä, sinapilla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää halutessasi tujaus chiliä tuomaan mukavaa lisäpotkua.
* Voitele uunivuoka.
* Laita vuokaan kerroksittain perunamuusia ja jauhelihaa tai sekoita muusi ja liha sekaisin ennen kuin laitat sen vuokaan.
* Ripottele vuoan päälle ohut korppujauhokerros ja painele haarukalla kuvioita pintaan. Lisää halutessasi voinokareita korppujauhon päälle lisämaun tuojaksi.
* Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.
* Tarjoile raikkaan salaatin, etikkapunajuurien tai suolakurkkujen kera.
*************************************************************************************
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti