maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko sanahirviönä on yksi tavallisen kotiruuan suosikkimakuja. Isoon vuokaan tehtynä syömistä riittää kahden hengen taloudessa useammaksi päiväksi. Tätä namia maiskuteltiin myös töissä eväänä kaali-majoneesisalaatin kera.

***************************************************************************************

Lihaperunasoselaatikko
6-8lle hengelle

12 jauhoista perunaa
2 keltasipulia
400 - 500 g naudan jauhelihaa
pikkupurkki tomaattipyrettä
4 tl dijon-sinappia
voita
maitoa
korppujauhoja
kananmuna
mustapippuria
suolaa
chiliä

*
Keitä kuoritut perunat pehmeiksi ja soseuta ne.
* Vatkaa soseen sekaan makusi mukaan voita
ja maitoa. Muusista saa tulla löysä.
* Lisää vielä kananmunan keltuainen.

* Silppua sipuli ja paista se jauhelihan kanssa pannulla.
* Mausta jauheliha makusi mukaan tomaattipyreellä, sinapilla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää halutessasi tujaus chiliä tuomaan mukavaa lisäpotkua.

* Voitele uunivuoka.
* Laita vuokaan kerroksittain perunamuusia ja jauhelihaa tai sekoita muusi ja liha sekaisin ennen kuin laitat sen vuokaan.

* Ripottele vuoan päälle ohut korppujauhokerros ja painele haarukalla kuvioita pintaan. Lisää halutessasi voinokareita korppujauhon päälle lisämaun tuojaksi.

* Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.
* T
arjoile raikkaan salaatin, etikkapunajuurien tai suolakurkkujen kera.

*************************************************************************************

Ei kommentteja: