sunnuntai, maaliskuuta 16, 2008

Minttukirsikkalammasta herkkusienien kera

Tämä ruokalaji on oma muunnos englantilaisesta reseptistä kirjasta "Classic British Cookbook". Kirjassa kerrotaan lammaspaistin olevan perinteinen englantilainen paisti "traditional English roast", joten pitihän sitä lähteä kokeilemaan. "Roastatun" pinnan paistiin saa juuri käyttämällä marmeladia tai hilloa. Ja niitähän Englannista löytyy! Olemme tehneet lampaasta useita erilaisia kokeiluja enimmäkseen paistien muodossa ja hyvinhän ne ovat sujuneet. Mitään villasukalta maistuvia sitkeitä lihakimpaleita ei ole uunistamme ilmaantunut ulos. Onneksi! Koputetaan kuitenkin puuta kaiken varalta.

Minttukastike ostettiin Stockmannilta tätä ruokaa varten ja se on alkuperältään Englannista lähtöisin. Kastike on erittäin vahvan makuista, sillä se sisältää yrttiä sellaisenaan silputtuna. Ei siis mikään synteettisillä aromeilla aikaansaatu valmiste.

Jotta pääsette tekin kokeilemaan perinteistä ja omia versioitanne, laitan tähän kummatkin ohjeet. Toivottavasti maistuu!



*************************************************************************************
Minttukirsikkalammasta herkkusienien kera
2lle hengelle

400 g lampaan sisäfilettä/paistia
2 rkl minttukastiketta
3 rkl kirsikkahilloa
mustapippuria
rosmariinia
suolaa
200 g tuoreita herkkusieniä

* Kuumenna uuni 190-asteiseksi.
* Kypsennä lampaan lihaa uunissa noin 1-1,5 tuntia tai sen mukaan, miten kypsäksi lihan haluat valmistaa.
* Pilko herkkusienet tarvittaessa sopivan kokoisiksi paloiksi.
* Sekoita minttukastike ja kirsikkahillo keskenään kulhossa sekaisin.
* Valele lampaanlihat kastikkeella 15 minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä. Lisää samalla herkkusienet vuokaan ja kääntele niitä lihoista muodostuneessa liemessä. Lisää halutessasi ruokaan pippuria, suolaa ja rosmariinia.
* Leikkaa kypsä liha viipaleiksi ja tarjoile sienten kera.

*************************************************************************************
Minty marmalade lamb with butter beans
4-6lle hengelle

750 g lampaanreittä
3 rkl marmeladia
1 rkl minttukastiketta
800 g isoja, valkoisia papuja (butterbeans)

* Jos käytät kuivapapuja, liota ne ohjeen mukaan pehmeiksi. Tölkkipavut tulee huuhtoa ja kuivata ennen käyttöä.
* Valmista muuten samoin kuin edellä, paitsi
* Lisää pavut vuokaan viisi minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä. Valele lampaasta tulleella liemellä.
* Tarjoiluehdotus: laita lautaselle papuja ja lientä ja asettele viipaloitu lampaanliha papupinon päälle.

*************************************************************************************

Ei kommentteja: