torstaina, maaliskuuta 06, 2008

Kanakastike

Kanaa meillä syödään aika harvoin ja viime aikoina, kun sitä on käytetty, on kana päätynyt kastikkeeksi. Meillä mies maustaa ja vastaa keitosten makujen lopputuloksesta ja tätä ruokalajia pidän hänen bravuurinaan. Se ei maistu yhtä hyvältä minun tekemänäni :)

Aineksia ja mausteita vaihdellaan aina välillä. Nyt käytimme valmiiksi marinoituja broilerisuikaleita ja lisukkeeksi keitettiin riisiä. Peruna ja kuskus, ohra tai makaroni käyvät ihan yhtä hyvin. Kastikkeen voi muokata myös uuniversioon, jolloin juuston ja pastan kanssa tuloksena syntyy maukas uunipasta.

***************************************************************************************

Kanakastike riisille
4lle hengelle

400 g broilerisuikaleita
2 dl ruokakermaa
vihreitä papuja
maissia
parsaa
1/2 paprika
2 sipulia
6 kynttä valkosipulia
oliiviöljyä
mustapippuria
kaardemummaa
intialaista mausteseosta
kanaliemikuutio
curryä
riisiä

* Kuullota pilkotut sipulit oliiviöljyssä ja lisää broilerisuikaleet. Kypsennä suikaleet hyvin.
* Lisää ruokakerma ja pilkotut kasvikset. Siirrä kastike kattilaan hautumaan riisien keiton ajaksi. Lisää tilkka vettä, jos kastikkeesta tulee liian vahvaa.
* Lisää mausteet.
* Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kun riisi on valmis, tarkista vielä kastikkeen maku.
* Tarjoile heti lämpimänä.

*************************************************************************************

Ei kommentteja: