sunnuntai, maaliskuuta 16, 2008

Puolukkapuuro

Sain anopilta ison rasian itsetehtyä puolukkasurvosta. Sitä on käytetty sellaisenaan, muffinsseissa ja nyt viimeisimpänä puolukkapuurossa. Tarkoitus oli alunperin tehdä vispipuuroa, mutta nestettä lorahti puuroon sen verran liikaa ettei vispaantumista tapahtunut ihan vispipuurollisen vertaa. Ei se mitään, hyväähän tämä on näinkin! Ja terveellistä :)

Allaolevalla ohjeella pitäisi nyt tulla vispaantuva puuro...

*************************************************************************************
Puolukkavispipuuro

1,5 l vettä
4 dl puolukkasurvosta
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
3 dl mannasuurimoita
1-2 tl vaniljasokeria

* Sekoita veden joukkoon puolukat ja keitä 10-15 minuuttia.
* Siivilöi liemestä puolukoiden kuoret pois, jos haluat.
* Lisää mehuun sokeri ja suola.
* Kiehauta neste.
* Vispilöi mannasuurimot kiehuvan mehun joukkoon ja keitä puuroa viisi minuuttia.
* Jäähdytä puuro.
* Mausta vaniljasokerilla ja vatkaa kuohkeaksi.

*************************************************************************************

Ei kommentteja: