
Kirjassa kerrotaan että ruokalaji on Englannissa perinteinen joulunajan ruoka.
********************************
Pekoni-ruusukaalisalaatti
(Bacon and chestnut sprouts)
4lle hengelle
375 g ruusukaalia
25 g voita
4 savustettua pekoninpalaa suikaloituna
200 g keitettyjä ja kuorittuja kastanjoita
suolaa
tuoretta mustapippuria
* Kuori ja poista kannat ruusukaaleista. Keitä kaaleja kattilassa 5-8 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet. Voit myös kypsentää kaalit höyrystämällä, kuten meillä tehtiin.
* Paista pekonin viipaleet voissa pannulla rapeiksi.
* Kypsennä kastanjat ja kuori ne, jos käytät raakoja.
* Lisää pannuun ruusukaalit ja kastanjat ja pyöräytä kaikki lämpimiksi muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet.
* Tarjoa lämpimänä sellaisenaan, alkupalaksi tai lisukkeeksi.
*************************************************************************************
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti