torstaina, helmikuuta 28, 2008

Kaali-majoneesisalaatti

Välillä tekee mieli rapeaa ja rouskuvaa salaattia. Ihan vaan pelkältään, sellaisenaan, tai sitten pääruoan lisukkeeksi. Jääkaappiin oli jäänyt sopan jäljiltä palanen kaalia, joka piti käyttää pois ennen pahenemista. Siitä tehtiin salaatti.

************************************************************
Kaali-majoneesisalaatti


puolikas pienestä valkokaalista
3 keskikokoista porkkanaa
2 pientä punasipulia
2 puristettua valkosipulinkynttä
maun ja halun mukaan majoneesia (n. 1 dl on aika hyvä määrä)
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria
************************************************************

Tämä määrä riittää lisukkeeksi ainakin kuudelle hengelle, riippuen nyt siitä kuinka paljon halutaan rouskutella... :) Meillä salaattia syötiin lisukkeena ja iltapalana muutaman päivän ajan kahden hengen voimin. Maistui, ja oli paljon parempaa kuin pikaruokapaikkojen kaalisalaatti.

Salaattia voi muunnella hyvinkin paljon. Meillä korvattiin majoneesi kevyellä laktoosittomalla salaatinkastikkeella, joka oli maustettu tomaatilla ja valkosipulilla. Alkuperäisessä ohjeessa "Maittavat salaatit" -kirjassa oli valkokaalin lisäksi laitettu punakaalia ja rusinoita. Erilaisia kaaleja kannattaakin kokeilla, niitähän on vuodenaikojen vaihtuessa saatavilla monipuolisesti. Paljon kuituja ja rautaa sekä vähän rasvoja!

Ei kommentteja: