tiistaina, huhtikuuta 08, 2008

Mustikkapiirakka


Mustikkapiirakoista on olemassa varmasti yhtä monta versiota kuin on mustikkapiirakoiden tekijöitäkin. Tämä ohje on minun näkemykseni asiasta. Tällä kertaa mustikoiden tilalle tulikin varsinainen marjojen sekamelska; mansikoita, vadelmia, musta- ja punaherukkoita. Ohjeesta tulee paksu ja mehevä taikina kokonaisen pellillisen verran, joten meillä puolet laitettiin pakkaseen kahvittelijoita varten odottamaan. Terveisiä vaan siskolle, herkkupiirakkaa olisi nyt tarjolla ;)

***************************************************************************************
Mustikkapiirakka

5 dl piimää
5 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
200 g voita tai margariinia sulatettuna
1 l mustikoita (tai muita marjoja)

* Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon.
* Sulata ja jäähdytä rasva.
* Sekoita piimään sokeri, jauhot ja lopuksi sulatettu rasva.
* Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja levitä marjat pinnalle.
* Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
* Parhaimmillaan lämpimänä. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

*************************************************************************************

Ei kommentteja: